Kip in spek met gebakken aardappelen

Kip in spek met gebakken aardappelen
Kip in spek met gebakken aardappelen is een compleet recept, waarbij je naast de kip en de gebakken aardappelen ook een frisse salade op tafel zet.

Dit gerecht is een keer wat anders dan de gebruikelijke kippenpoten of de gebakken kipfilet. De kip gaat bij dit gerecht de oven in, en dat is samen met het spek , een heerlijk knapperig en hartig gerecht.

Natuurlijk kun je ook wat groenten als wortel, aubergine of courgette samen met de kip in een ovenschaal bakken, bijvoorbeeld in plaats van de verse salade.

Ook dit maakt de kip nog lekkerder. Je bent hier helemaal vrij in, je kunt natuurlijk ook beiden als groente bij dit gerecht bereiden.


Recept Afdrukken
Recept Kip in spek met gebakken aardappelen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. De kipfilet in de lengte halveren. Wikkel om iedere halve kipfilet twee plakjes ontbijtspek.
  3. Vet een ovenschaal in met wat boter of met olie, en leg de omwikkelde kipfilet in de ovenschaal.Bak de kipfilet in 25 tot 30 minuten in de oven.
  4. Schil de aardappelen, en snij de aardappelen in plakjes. Kook deze kort in ruim water, totdat de plakjes gaar zijn.
  5. Doe de olie in een koekenpan, en bak de plakjes aardappel gedurende 15 tot 20 minuten. Strooi er eventueel wat zout en peper over, en eventueel andere kruiden naar smaak. Schep de aardappelen regelmatig om.
  6. Schil de komkommers, en snij de komkommers in gelijke stukken. Ongeveer 6 stukken van een komkommer.Snij vervolgens uit ieder stuk reepjes. Niet al te dik, en niet al te dun.
  7. De tomaten schoonmaken en in blokjes snijden.
  8. Doe de komkommer en de tomaten in een grote kom, en meng de Griekse yoghurt erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer op ieder bord twee van de stukken kipfilet, gebakken aardappelen, en wat van de salade.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

One Comment

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *