Toast cirkel met ham en kaas

Toast cirkel met ham en kaas, hiermee kun je eigenlijk iedereen blij maken. Het is een soort tosti maar dan in een heel groot formaat, en natuurlijk een erg goedkope maaltijd.

Gemakkelijk om te maken en het vult ook goed.

Vanzelfsprekend kun je er nog wat verse groente of vers fruit bij serveren, om er helemaal een complete maaltijd van te maken.

Recept Afdrukken
Recept Toast cirkel met ham en kaas
Lekker bij het ontbijt of als lunch
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de ovenvoor op 180 graden.
  2. Snij de korsten van de sneetjes brood en rol ze voorzichtig plat met een deegroller.
  3. Doe op de onderste rand van het sneetje brood een beetje eigeel,dit kun je het beste doen met een kwastje. Druk de rand van het tweede sneetje brood erop en druk stevig aan zodat het vast blijft zitten. Herhaal dit met het resterende brood, maak rijen van 4 sneetjes brood
  4. Besmeer het brood met mosterd, en beleg het met plakjes kaas en plakjes ham. Snij nu het brood in de lengte door. Rol de ene strook stevig op en leg hem dan op de volgende en rol verder, er ontstaat nu een grote cirkel
  5. Plaats de grote cirkel in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm van 26 cm.De springvorm afdekken met aluminium folie Bak de cirkel ongeveer in 40 minuten gaar.
  6. Maak ondertussen de bechamelsaus, in een pan boter smelten, bloem toevoegen en kloppen, doe dit op laag vuur . Giet er geleidelijk melk bij en klop voortdurend tot er een gladde saus ontstaat. Als de saus kookt haal je hem van het vuur. Voeg nu een handje geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat toe. Roer dit alles goed door elkaar.
  7. Haal de springvorm uit de oven, verdeel de bechamelsaus over de cirkel en bestrooi met de resterende geraspte kaas
  8. Plaats de springvorm terug in de oven, voor ongeveer 5 minuten tot de kaas gesmolten is.
  9. Bestrooi met peterselie, en snij de cirkel in punten.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *