Stamppot rode kool met gehakthachee

Stamppot rode kool met gehakthachee
Stamppot rode kool met gehakthachee is een combinatie van twee gerechten die niet duur zijn, en makkelijk te maken zijn. Daar komt nog bij dat deze combinatie overheerlijk is, en dus smaakt naar meer. Je kunt waarschijnlijk wel aan de foto zien dat het bord een beetje vol is, toch is er nog een tweede keer opgeschept.

Stamppot maken van rode kool is misschien niet de manier waarop de meeste mensen deze groente eten, maar zoals bij bijna alle groenten kun je een lekkere stamppot maken met rode kool.

Ook de hachee, want hacheevlees kan soms best wel prijzig zijn, wordt normaliter van hacheevlees of van soepvlees gemaakt.

Deze keer hebben we gekozen om hachee van gehakt te maken. Simpelweg omdat we het eens een keertje wilden proberen. Het resultaat is een heerlijk gerecht, maar dat is ook van toepassing op de stamppot rode kool, waarin het vlees heerlijk zacht is met de typische smaak van hachee.


Recept Afdrukken
Recept Stamppot Rode kool met gehakthachee
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Ingrediënten stamppot rode kool
Ingrediënten Gehakthachee
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Ingrediënten stamppot rode kool
Ingrediënten Gehakthachee
Instructies
Bereiding Stamppot rode kool
  1. Schil de aardappelen en kook deze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Warm in een andere pan de rode kool op, maar laat het niet koken.
  3. Giet de aardappelen af, en doe deze weer in de pan.
  4. Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn, en voeg de boter en de melk toe. Roer het goed door elkaar zodat een smeuïge aardappelpuree ontstaat.
  5. Voeg de gemalen kruidnagel toe, en de rode kool. Eventueel kun je de rode kool eerst nog even laten uitlekken, maar het is niet noodzakelijk.
  6. Roer de rode kool door de puree.
Bereiding Gehakthachee
  1. Maak de uien schoon en snij de uien in halve ringen.
  2. Bak het gehakt in de boter rul, in een koekenpan. Zet het vuur tamelijk hoog.
  3. Voeg de uien toe, en laat deze een paar minuten mee bakken.
  4. Nu de hacheekruiden toevoegen, en goed mengen. Voeg een beetje water toe en laat de gehakthachee 15 tot 20 minuten pruttelen.
Notities

Vanzelfsprekend kun je deze gerechten op borden serveren, maar de pannen op tafel laat iedereen zelf kiezen hoeveel er gegeten wordt.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *