Pompoentaart met witte kaas

Pompoentaart met witte kaas
Pompoentaart met witte kaas is een gerecht dat je als hoofdgerecht kunt gebruiken, maar vanzelfsprekend kun je deze taart ook als nagerecht serveren.

Het is een gerecht dat laat zien hoe veelzijdig pompoenen eigenlijk zijn, alhoewel in de Nederlandse keuken niet echt vaak pompoen gebruikt wordt.

Gebruik je deze overheerlijke taart als nagerecht, besprenkel er nog wat chocoladesaus over, dat je overigens ook net zo makkelijk zelf kunt maken.


Recept Afdrukken
Recept Pompoentaart met witte kaas
Prep Tijd 45 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Prep Tijd 45 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
 1. De boter in kleinere stukken snijden.Bloem mengen met de boter, het zout en de tijm. Dan 3 eetlepels water toevoegen en het geheel tot een samenhangend deeg kneden. Het deeg in aluminiumfolie verpakken en gedurende 30 minuten in de koelkast leggen.
 2. Ui schoon maken en snipperen.
 3. Verwijderen de zaadlijsten en de pitten uit de pompoen, en schil de pompoen.Het vruchtvlees kan in stukken gesneden worden.
 4. In een koekenpan de olie verhitten en hierin de uien fruiten. Voeg de blokjes pompoen direct toe, en bak het geheel op een hoog vuur totdat de pompoen bruin begint te kleuren.
 5. Tomatenpuree erdoor mengen, en op smaak brengen met peper en zout. Laat het mengsel nog 10 minuten op een zacht vuur stoven.
 6. De oven voor verwarmen op 180 graden.
 7. Bestuif het werkblad met bloem.
 8. Taartvorm invetten met een beetje boter, en twee derde van het deeg op het werkblad uitrollen tot een niet al te dikke lap.De taartvorm met het deeg bekleden.
 9. De uien en pompoenstukken pureren, voeg driekwart van de eieren toe, en twee eetlepels water. Giet het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas over het mengsel.
 10. Bedek de taart met een lap van het resterende deeg, en druk het deeg op de randen goed aan.Bestrijk het deeg met het resterende ei, met behulp van een bakkwast.
 11. Plaats de taart in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 45 minuten.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *