Mini chocoladebroodjes

Mini chocoladebroodjes

Mini chocoladebroodjes is geen gebak, maar eigenlijk ook weer geen normaal brood. Ideaal dus om bij het ontbijt of de broodmaaltijd te serveren.

En natuurlijk ideaal voor het paasontbijt, want in dit lekkere broodje gaan paaseitjes. Neem dan natuurlijk wel paaseitjes zonder vulling.

Heb je geen paaseitjes, neem dan een blokje chocolade van een reep chocolade.

Overigens kun je er ook gewoon hartige broodjes van maken door in plaats van de chocolade wat stukjes vlees waren en kaas te gebruiken.

Recept Afdrukken
Recept Mini chocoladebroodjes
Lekker zoet broodje.
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Broodjes
Ingrediënten
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Broodjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Oven voor verwarmen op 200 graden.
  2. Het croissantdeeg uitrollen en in 3 gelijke rechthoeken snijden. Snij dan deze rechthoeken weer in drie rechthoeken. Zo krijg je deeg voor negen broodjes.Leg in het midden van iedere rechthoek een paaseitje, of voor een hartige broodje wat ham, salami, en / of kaas.
  3. Vouw een helft van het deeg over het paaseitje en druk het lichtje aan. Nu de andere helft er op dezelfde manier over vouwen. Druk de randen aan.
  4. Doe bakpapier op de bakplaat en de verdeel de negen broodje over de plaat.
  5. Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *