Gevulde ananas met mangosaus

Gevulde ananas met mangosaus
Gevulde ananas met mangosaus kun je het beste vergelijken met een fruitsalade. Heerlijk als dessert of een gezonde snack, en natuurlijk het allerlekkerste als het buiten heerlijk zomerweer is. Maar dit gerecht is natuurlijk ook lekker in de wintermaanden of andere jaargetijden.

Daarbij kun, buiten de soorten fruit die in dit recept gebruikt worden, ook andere fruitsoorten gebruiken. Bijvoorbeeld aardbeien, bessen, stukjes banaan, en ga zo maar door.

Ananas kun je zelfs vullen met een salade van garnalen of krab, maar dan meer als een soort voorgerecht.

Als je dit gerecht wilt maken voor kinderen, dan kun je ook heel makkelijk het recept klaar maken zonder kirsch of een andere likeur.


Recept Afdrukken
Recept Gevulde ananas met mangosaus
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 20 Minuten
Passieve Tijd 90 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 20 Minuten
Passieve Tijd 90 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de ananas in vier parten. Dus is doormidden snijden van onderkant tot en met het blad, en vervolgens beide helften in 2 stukken snijden.
  2. Haal het vruchtvlees met een lepel of mesje eruit. Snij dit wel voorzichtig los, en snij bij de schil niet te dun, want anders breekt de schil snel. Haal het vruchtvlees ook los van het dikkere gedeelte uit het midden van de ananas. Je kunt het eten, maar het is vaak te hard.
  3. Snij het vruchtvlees in stukken, en bedruppel dit met de kirsch of een andere likeur. Tenzij je de likeur weg wilt laten. Je kunt in dit geval ook een andere vruchtensap gebruiken zoals bijvoorbeeld kersen.
  4. Laat het vruchtvlees ongeveer 90 minuten afgedekt in de koelkast staan. Leg ook de ananas parten, dus de schil, afgedekt in de koelkast totdat deze gebruikt moeten worden.
  5. Schil de kiwi zo dun mogelijk en snij deze in plakjes of stukken.
  6. Was de frambozen, en schep deze samen me de kiwi door het vruchtvlees van de ananas.
  7. Schil de mango, en snij het vruchtvlees van de mango in kleine stukjes. Het vruchtvlees met een stafmixer of een keukenmachine pureren tot een gladde saus. Breng de saus op smaak brengen met het citroensap en de poedersuiker.
  8. Leg de 4 ananasparten op een bord. Schep het mengsel van ananas, kiwi, en frambozen op de schil, en de mangosaus over het fruit scheppen.
  9. Hak de blaadjes munt klein en strooi dit over de mangosaus.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *