Deense Salade

Deense Salade
Een Deense salade is een frisse salade met onder andere bleekselderij, radijsjes, en stukjes knakworst. Door het toevoegen van gekookte aardappelen of krieltjes is het een heerlijke, goedkope, maar ook goed vullende salade.

Deze salade kun je natuurlijk bij iedere maaltijd eten, maar is ook ideaal om buiten te eten. Bijvoorbeeld bij de BBQ of tijdens een picknick.

Het grote voordeel van een dergelijke salade is dat je niet veel tijd nodig hebt om het gerecht te bereiden. En natuurlijk kun je ook deze salade makkelijk en dag of een paar uur vooraf bereiden.

De salade is ook veelzijdig, omdat je verschillende zomergroenten of herfstgroenten extra kunt toevoegen. Zoals bijvoorbeeld een paar schijfjes bietjes.


Recept Afdrukken
Recept Deense Salade
Maaltijd Lunch, Salade
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 8 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch, Salade
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 8 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes. Kook de aardappelen in ruim water met wat zout, totdat deze gaar zijn. Dat gaat overigens vrij snel, een minuut of 4 tot 8.
  2. Snij de knakworsten in stukjes. Snij de radijs, de bleekselderij, en de andere groenten in stukjes. Gebruik je bietjes, snij hiervan dan dunne schijfjes. Meng de aardappelen, de stukjes knakworst, en de groenten in een schaal.
  3. Roer de mosterd door de crème fraîche, en meng dit voorzichtig door de salade. Eventueel nog op smaak brengen met zout, peper, en eventueel wat andere kruiden.
Notities

In plaats van knakworstje kun je in deze salade vanzelfsprekend ook andere worstjes gebruiken, maar ook vissoorten als zal en tonijn.

Ook kun je stukjes gebakken of geroosterde kip of kalkoen gebruiken in de salade.

De salade is ook erg lekker als je de aardappelen vervangt door zoete aardappelen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *