Hotdogs in Kamerjas

Hotdogs in Kamerjas


Hotdogs in Kamerjas zijn een variatie op het recept voor worst in bladerdeeg, en eigenlijk bedoelt als traktatie op bijvoorbeeld school, of een makkelijk te maken snack voor tijdens de borrel of een avondje TV kijken.

Het recept is simpel te maken en neemt niet veel tijd in beslag.

Vooral als traktatie bij een verjaardag op school maak je op deze manier eens wat anders als fruittraktaties. Zoetigheid mag immers op de meeste scholen niet meer, en zo kun je toch ook wat hartigs trakteren.

Hotdogs in Kamerjas

Recept Hotdog in kamerjas

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Snacks, Traktaties
Keuken Internationaal
Porties 8 Personen
calorieën 234 kcal

Materialen

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 8 Hotdogs of andere worstjes
  • 2 a 3 Vellen Bladerdeeg
  • Potje Zilveruitjes
  • Paar Sesamzaadjes
  • 1 Ei

Instructies
 

  • Oven op 190 graden voorwarmen.
  • Rol de vellen bladerdeeg uit op een werkblad, en snij het bladerdeeg in repen van ongeveer 1 centimeter dikte of iets smaller.
  • Heb je hotdogs uit blik of pot, moet je deze eerst goed droog maken.
  • Leg wat bakpapier op een bakblik.
  • Wikkel één of meerdere repen bladerdeeg om de hotdogs, en leg de hotdogs op het bakblik of in de ovenschaal.
  • Doe het ei in een klein kommetje, en klop het ei met een vork of met een garde los.Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een kwast met het geklopte ei. Hierdoor wordt het bladerdeeg mooi goudbruin tijdens het bakken.
  • Bak de hotdogs in kamerjas gedurende ongeveer 15 minuten, totdat het bladerdeeg mooi bruin is geworden.
  • Neem 8 zilveruitjes en snij deze doormidden.Decoreer deze als oogjes op de hotdogs, en plak in beide ogen een sesamzaadje.Je kunt de oogjes beter laten plakken met een beetje honing, maar ook met een beetje suikerwater of maizena. Neem in dat geval niet te veel.
  • De hotdogs kunnen warm gegeten worden, maar koud zijn de worstjes minstens net zo lekker.

Notities

Dit gerecht kun je natuurlijk ook gewoon als snack klaar maken, maar ook bij iedere willekeurige maaltijd.
Je kunt er in dat geval iedere soort worst voor gebruiken, van knakworst tot aan braadworst.
In sommige gevallen is het echter wel verstandig om de worst eerst met een beetje boter in een koekenpan te bakken. Niet helemaal gaar bakken, maar zeg maar half gaar. De rest van de gaarheid verkrijgt de in bladerdeeg gepakte worst in de oven.
Trefwoord Hotdog in kamerjas

Budget Wat is het budget?

Dit gerecht is een slimme keuze voor de budgetbewuste kok. Met slechts een handvol ingrediënten – bladerdeeg, knakworsten en een paar eenvoudige smaakmakers – tover je in een mum van tijd een smakelijk bord op tafel. Doordat je gebruikmaakt van basisingrediënten, die vaak voordelig in grote hoeveelheden verkrijgbaar zijn, blijft de kostprijs laag. Bovendien is de voorbereiding minimaal; het deeg hoeft alleen even uitgerold en de worstjes erin gerold te worden. Binnen een paar minuten ben je klaar om de oven in te schuiven. Het resultaat: een knapperig en hartig hapje dat, dankzij zijn eenvoud, perfect is voor koks die op de kleintjes willen letten.

€ 3,02 voor 4 personen. Dus ongeveer € 0,76 per persoon.

Mij Hoe ik Hotdog in kamerjas klaarmaak?

Hotdog in kamerjas, het is een klein meesterwerk in de keuken. Een eenvoudig gerecht met veel voldoening. Ik begin altijd met de juiste worst. Niet zomaar een hotdog uit de supermarkt, maar een stevige, goed gekruide worst, eentje die in de pan een beetje karamelliseert en zijn sappen afgeeft. Terwijl de worst in de pan ligt te sissen, pak ik het bladerdeeg. Niet te dik, niet te dun, net genoeg om een knapperige korst te creëren zonder dat het het geheel domineert. Ik rol het deeg uit, net genoeg om de worst in te pakken zoals een zachte kamerjas om je schouders valt op een koude ochtend.

Terwijl ik het bladerdeeg om de worst wikkel, zorg ik ervoor dat de naad van het deeg goed vastzit. Dit is cruciaal, anders loopt de sappen van de worst tijdens het bakken uit en krijg je een zompige boel. In de professionele keuken noemen we dit “sluiten”, een techniek die je gebruikt om te voorkomen dat het gerecht uit elkaar valt. Een beetje eigeel eroverheen voor die mooie, glanzende goudbruine korst. Even wachten, even geduld, want dat is wat het perfecte bladerdeeg nodig heeft: tijd om te bakken en te rijzen in de oven.

Als het dan eindelijk uit de oven komt, die eerste geur… dat is magie. Het knisperende geluid van het mes dat door het deeg snijdt, gevolgd door de sappigheid van de worst. Elke hap is een contrast van texturen en smaken: het krokante van het deeg, het zachte, zoute vlees van de worst. Dat maakt deze hotdog in kamerjas zo bijzonder voor mij. Een moment van puur genot, even weg uit de hectiek van de dag.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander dat ook simpele gerechten bijzonder smakelijk kunnen zijn. Steeds meer mensen zijn ook op zoek naar gerechten waarbij niet de hele keuken op z'n kop hoeft te worden gezet.
Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken, en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Zijn motto. "soms kom ik erg dom over, maar ik draag tenminste een schone leesbril, en zie dus alles helder".

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept