Chocolade Croissantjes

Chocolade Croissantjes


Chocolade croissants zijn luxere broodjes die je bijvoorbeeld met kerst kunt maken en eten, maar zijn vanzelfsprekend geschikt voor ieder ander moment in het jaar.

Je kunt de croissants net zo groot en klein maken als je wilt, maar in dit recept maken we kleine broodjes.

De broodjes zijn makkelijk te maken in slechts 25 minuten, en iedereen zal de broodjes heerlijk vinden.

Recept Chocolade Croissantjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Brood
Keuken Internationaal
Porties 20 Broodjes
calorieën 263 kcal

Equipment

 • Oven

Ingrediënten
  

 • 1 Pak Bladerdeeg
 • 1 Ei
 • 1 Pot Chocoladepasta

Instructies
 

 • Haal ruim een half uur voordat je de broodjes wilt gaan bakken, het bladerdeeg uit de diepvriezer, en laat het bladerdeeg ontdooien. De oven voorverwarmen op 200 graden. Bekleed alvast een bakblik met bakpapier.
 • Haal de vellen bladerdeeg uit het pakje en leg deze op een werkblad.Snij met een scherp mes alle vellen bladerdeeg in 2 gelijken driehoeken.
 • Maak de pot chocoladepasta open en besmeer alle driehoeken met een niet al te dikke laag chocoladepasta.
 • Rol de driehoeken op in de vorm van een klein croissantje. Dit doe je het makkelijkste door aan de langere kant van de driehoek het bladerdeeg naar de punt op te rollen. Vouw de uiteinden daarbij iets naar elkaar toe.
 • Leg de chocolade croissants op het bakblik.
 • Klop met een vork of met de https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1066386&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fs%2Fgarde%2F&name=Zoekresultaten%20voor%20%27garde%27 het ei los. Strijk het los geklopte ei met een kwastje over de bovenkant van de broodjes. Tijdens het bakken worden de broodjes mooi goudbruin.
 • Plaats het bakblik in de oven, en bak de croissantjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Wel regelmatig controleren dat het niet te hard gaat.Als de broodjes klaar zijn kun je deze meteen serveren, maar koud smaken de broodjes ook lekker.

Notities

Eventueel kun je de broodjes voor het serveren nog bestrooien met wat poedersuiker. Daardoor wordt dit gerecht wat zoeter en nog lekkerder.
Trefwoord Chocolade Croissantjes

Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over budget koken bezocht hebt. Maar dat heeft waarschijnlijk een reden, en je bent op zoek naar goedkope gerechten. Laat het weten als je dit gevonden hebt, en of je tevreden bent en gevonden hebt wat je zocht. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #BudgetkokenEU of @BudgetkokenEU en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept