Naanbrood

Naanbrood


Naanbrood komt van oorsprong uit de Aziatische keuken en wordt gemaakt van slechts twee ingrediënten.

In Nederland wordt het vaak voorverpakt in de supermarkten verkocht, maar doordat er slechts twee ingrediënten nodig zijn is naanbrood ook erg simpel en goedkoop zelf te maken.

Het brood wordt als bijlage bij verschillende Aziatische gerechten gebruikt, en je kunt dit brood natuurlijk bij diverse soorten Nederlandse gerechten gebruiken. Vanzelfsprekend bij soep of maaltijdsoep, maar zelfs bij een Hollandse stamppot.

Deze naanbroodjes zijn naturel, maar je kunt natuurlijk ook kruiden aan het deeg toevoegen. Denk aan knoflook, Italiaanse kruiden of paprikapoeder.

Je kunt hier eindeloos mee variëren, en zo iedere keer weer een andere soort brood bij de maaltijd serveren.

Recept Naanbrood

Het originele naanbrood.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Brood
Keuken Aziatisch
Porties 6 broodjes
calorieën 309 kcal

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 400 Gram Zelfrijzend bakmeel
  • 300 Gram Yogurt Volle yogurt of halfvolle yogurt

Instructies
 

  • Doe het zelfrijzende bakmeel en de yoghurt samen in een kom. Kneed het deeg met de handen, zodat beide ingrediënten goed gemengd zijn en een stevig deeg ontstaat.
  • Kneed het deeg tot een deegbal, en verdeel deze deegbal tot 6 kleine ballen. Heb je meer broodjes nodig kun je de ingrediënten simpel vermenigvuldigen.
  • Het werkblad bestrooi je met een beetje bloem, daarna druk je de ballen plat tot ongeveer 1 centimeter dik.
  • De oven zet je op de hoogste stand, meestal 230 of 240 graden. Laat de oven even voorverwarmen.
  • Leg op de bakplaat bakpapier, en leg de broodjes op het bakpapier.
  • Mooi goudbruin bakken in ongeveer 10 minuten, verschilt een beetje per oven dus goed opletten!

Notities

De mogelijkheden zijn haast ongekend. Je kunt naanbrood bij de soep eten als vervanger voor stokbrood, maar je kunt het brood ook vullen.
Als vulling kun je denken aan verse groenten, eventueel gewokt. Ook kun je heel simpel wat gehakt rul bakken met verschillende kruiden. Of natuurlijk een combinatie van gehakt of stukjes kip, met verschillende groenten.
Eventueel met een knoflooksaus, tomatensaus en mayonaise.
Trefwoord Naanbrood

Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over budget koken bezocht hebt. Maar dat heeft waarschijnlijk een reden, en je bent op zoek naar goedkope gerechten. Laat het weten als je dit gevonden hebt, en of je tevreden bent en gevonden hebt wat je zocht. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #BudgetkokenEU of @BudgetkokenEU en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept