Yoghurtshake met rode vruchten

Yoghurtshake met rode vruchten
Yoghurtshake met rode vruchten lijkt natuurlijk op een milkshake, maar wordt niet met melk gemaakt maar zoals de naam van dit recept al aangeeft, met yoghurt.

In het recept gebruiken we voor deze shake gewone yoghurt zoals deze in iedere supermarkt te koop is. Je kunt echter ook Griekse yoghurt of Bulgaarse yoghurt gebruiken.

Denk nu overigens niet dat dit recept typisch is voor de zomermaanden. Heb je zelf rood fruit ingevroren, of als je ingevroren rood fruit in de winkel koopt, dan kun je dit recept het hele jaar door maken.

Waarom? Gewoon omdat deze shake altijd lekker is.

Welk rood fruit je gebruikt, buiten de ingrediënten in het recept, laten we helemaal aan jezelf over. Als het maar rood is, dus aalbessen, frambozen, ontpitte kersen, aardbeien, en ga zo maar door. En het is natuurlijk verstandig om in totaal 500 gram rood fruit door de shake te mengen, zodat de smaak goed is.

Het is een vleugje zomer op dit tijden dat je er zin in hebt. Overigens, ook bloedsinaasappels zijn erg lekker om te gebruiken.

Eventueel kun je ook andere fruitsoorten gebruiken, zolang de kleur maar rood blijft van de shake. Rood fruit kun je prima combineren met perzik of bananen.


Recept Afdrukken
Recept Yoghurtshake met rode vruchten
Yoghurtshake met rode vruchten
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagerecht
Prep Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Yoghurtshake met rode vruchten
Instructies
  1. Het rode fruit wassen en in een vergiet laten uitlekken. Maak het fruit schoon, dus takjes er af, kroontjes van de aardbeien snijden, enzovoorts.
  2. Hou wat fruit naar keuze achter om straks de yoghurtshake met rode vruchten nog te garneren.
  3. Doe het rode fruit, de yoghurt, en de suiker in een keukenmachine, en pureer het geheel totdat een schuimige massa is ontstaan.
  4. Schenk de shake in glazen en garneer met het overgebleven fruit en een blaadje munt.
Notities

Dit recept is overigens ook erg lekker als nagerecht, bijvoorbeeld met de feestdagen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *