Quiche met kip en spinazie

Quiche met kip en spinazie
Quiche met kip en spinazie is een hartige taart. Een taart ook die gemaakt is met verse ingrediënten, alhoewel je voor deze taart ook gewoon een pak diepvries spinazie kunt gebruiken. Deze groente is immers niet het gehele jaar door te koop.

Het grote voordeel van deze hartige taart is niet alleen de heerlijke smaak, maar ook de kosten voor alle ingrediënten zijn normaal gesproken erg gunstig.

De quiche is voldoende voor vier personen, en als je vaker kookt zul je ook geen moeite hebben om het recept aan te passen met andere groenten.


Recept Afdrukken
Recept Quiche met kip en spinazie
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een wokpan met kruiden of een marinade naar smaak. Ik heb kipkruiden en een beetje ketjap gebruikt.
  3. Bak de kipfilet niet helemaal gaar, want dan worden de stukjes kip te droog in de oven.
  4. Doe de gesneden ui en gesneden teentjes knoflook bij de kipfilet.
  5. Doe de spinazie bij de kipfilet en laat deze goed slinken. Daarna afgieten en zorg ervoor dat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten. Anders blijft het bladerdeeg te vochtig.
  6. Vet een springvorm in met wat boter.
  7. Klop de eieren los in een schaal.
  8. Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Zorg dat de bodem en de randen goed bekleed zijn. Druk eventueel de randen met een lepel wat aan.
  9. Verdeel de kipfilet, de ui, de knoflook, en de spinazie in de springvorm op het bladerdeeg. Giet het ei er over, en bestrooi de vulling van de quiche met de geraspte kaas.
  10. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven, en bak de hartige taart in ongeveer 25 minuten.
Notities

Een simpele aanpassing kan bijvoorbeeld het vervangen van de kipfilet door half om half gehakt, dat je overigens weer geheel volgens je eigen wensen kunt kruiden.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *