Peperkoekhuis van biscuit

Peperkoekhuis van biscuit
Een peperkoekhuis van biscuit is een leuke traktatie voor kerstmis, en het staat natuurlijk erg leuk in de woonkamer.

Kerstmis is natuurlijk altijd een dure tijd, en vooral als het om al het eten en de cadeautjes gaat. Dit kersthuis is simpel te maken, en kost helemaal niet veel.

Zo kun je ook al heb je een beperkt budget, toch ook voor kinderen kerst tot een leuke tijd maken.


Recept Afdrukken
Recept Peperkoekhuis van biscuits
Instructies
  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, en doe de boter in een kom.Zeef de poedersuiker boven de kom, en voeg een beetje water toe.Mix met een garde of een mixer de botercrème totdat dit een romige massa is geworden.Is het te dun, doe er dan een beetje boter en wat poedersuiker bij, en mix opnieuw.Is het te dik, doe er dan een beetje water bij.
  2. Leg twee biscuitjes op de bodem, en maak van de andere biscuitjes het dak door deze schuin tegen elkaar aan te leggen. Zorg ervoor dat de bodem aan de voorkant wat uitsteekt.Doe wat botercrème tussen de uiteinden van de biscuits.
  3. Doe wat botercrème op het dak om sneeuw te simuleren.
  4. Plak ook met botercrème aan beide kanten van het dak twee smarties, en twee gummibeertjes voor het huisje. Eventueel kun je er nog het bovenste stukje van een tak van de kerstboom naast zetten
  5. Eventueel kun je nog een chocoladefiguur in het huije zetten.
Notities

Eventueel kun je met eetbare kleurstof de biscuits nog een kleur geven voordat je het huisje maakt. Welke kleuren kun je helemaal zelf bepalen.

Je kunt zelfs op de biscuits een motief van stenen en natuurlijk ramen tekenen.

In plaats van de smarties op het dak, en de gummibeertjes voor het huis, kun je vanzelfsprekend ook ander snoepgoed gebruiken.

Laat simpelweg je creativiteit de vrije loop nemen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *