Mini Quiches

Deze mini quiches zijn niet alleen erg lekker, niet al te duur, en makkelijk om te maken. Het mooiste aan dit recept is misschien wel dat je de quiches in verschillende variaties kunt maken.

In dit reept bakken we de bodem niet zelf. Natuurlijk kun je deze zelf bakken, maar in veel supermarkten worden deze bodempjes verkocht, vaak met meerdere verpakt. Soms kun je zelfs kiezen van welk deeg deze gemaakt zijn, want ze worden in meerdere variaties verkocht. Je kunt ze in de diepvries vinden of in de koeling.

De groenten die je gebruikt kun je hele maal zelf kiezen. Dat kan zijn bijvoorbeeld kleine roosjes bloemkool of broccoli, spinazie, wortels, aubergine, courgette, enzovoorts.

Recept Afdrukken
Recept Mini quiches
Geheel aanpasbaar aan je eigen smaak.
Maaltijd Hartige Taart
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Maaltijd Hartige Taart
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Instructies
  1. Maak de groente schoon en was deze. Snij de groenten klein, en kook deze in ruim water gedurende een paar minuten.Goed laten uitlekken.
  2. Oven voor verwarmen op 180 graden.
  3. Snij eventueel ham en spek in kleine blokjes.
  4. In een grote schaal de eieren met de melk kloppen totdat deze schuimig is geworden.Voeg de geraspte kaas toe, de gekookte groente, en de ham of het spek.
  5. Vul de quiche bodems met het mengsel.
  6. Plaats de quiche bodems op het rooster en plaats dit in het midden van de oven.
  7. Bak de mini quiche in ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant licht bruin is geworden.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *