Kip kerrie bladerdeeghapjes

Kip kerrie bladerdeeghapjes

Kip Kerrie bladerdeeghapjes kun je als snack bij de televisie of tijdens een picknick serveren, maar je kunt het ook eten als maaltijd bij een bordje rijst of patat.

Bovendien kun je de vorm zelf kiezen, zeker als je een beetjes creatie bent. Je kunt envelopjes maken, een soort worstenbroodjes, of de vorm die je zelf makkelijk maakt.

Het zijn krokante hapjes en de vulling is heerlijk zacht van binnen.

Recept Afdrukken
Recept
Erg lekker.
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het bladerdeeg vooraf ontdooien.
  2. Was de peterselie en hak dit fijn.
  3. Oven voor verwarmen op 200 graden.
  4. In een pan water aan de kook brengen en het bouillonblokjes in het water doen.In het kokende water de kipfilet in 12 minuten koken.Kipfilet goed laten uitlekken en daarna met een vork het vlees, net als bij pulled pork, uit elkaar trekken.
  5. Kerriepoeder, zout, peper, roomkaas, fijn gehakte peterselie goed mengen. Meng vervolgens de stukjes kip erdoor.
  6. Snij een plakje bladerdeeg doormidden in 2 rechthoeken.Op de helft leg je wat van het kipmengsel. Doe de andere helft van het bladerdeeg over de kip en druk de randen goed aan.Je kunt natuurlijk ook een andere vorm voor het bladerdeeg maken.Doe dit vervolgens ook met de rest van het bladerdeeg en het kipmengsel.
  7. Ei los kloppen en de bovenkant van de hapjes met een bakkwast ermee insmeren. Strooi er wat sesamzaadjes over, maar dit kun je ook weglaten.
  8. Leg de hapjes op een bakplaat. Bak de hapjes nu in ongeveer 15 minuten.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *