Italiaanse Citroenpasta

Italiaanse Citroenpasta
Italiaanse Citroenpasta is een gerecht dat doorgaans vaak in de zomermaanden gegeten wordt. Niet dat dit recept zoveel lichter is dan normale pastagerechten, maar de smaak doet wel zomers aan.

Het gerecht doet het dan ook erg goed als je in het voorjaar of in de zomermaanden buiten van het zonnige weer wilt genieten, en daarbij ook wat lekkers op tafel wilt zetten.

Deze pasta voldoet volop aan deze smaak. Misschien wat anders dan je normaliter met de pasta zou doen, maar het in een heerlijk gerecht dat bovendien weinig kost.

Overigens kun je voor dit gerecht alle soorten pasta gebruiken, en zo je eigen gerecht maken.


Recept Afdrukken
Recept Italiaanse Citroenpasta
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let wel op dat de pasta niet te lang wordt gekookt. Het gerecht is het lekkerste als de pasta beetgaar is.
  2. Was de citroën, en rasp de schil van de citroen. Pers ook de citroen uit.
  3. Maak het teentjes knoflook schoon en snij de zo fijn mogelijk.
  4. De slagroom in een pan met de knoflook en de citroenrasp aan de kook brengen. Dus niet laten koken. Laat de slagroom zo ongeveer 8 minuten rekken, en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
  5. Maak de courgettes schoon en snij de courgettes in stukjes. Snij ook de worstjes in ongeveer dezelfde stukjes.
  6. Olie in een koekenpan verhitten en daarin de courgettes ongeveer 4 minuten bakken. Voeg de worstjes toe, en bak deze nog even mee totdat de worst gaar is.
  7. De pasta afgieten, en schep de pasta met de citroenroom door de courgettes met worst. Eventueel weer wat op smaak brengen met zout en peper.
  8. Verdeel de Italiaanse citroenpasta over 4 borden.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *