Cordon bleu maken
Posted On 15 maart 2018

Cordon bleu maken is veel simpeler als de meeste mensen denken. Bovendien is dit vlees als je het zelf maakt stukken lekkerder dan de gekochte cordon bleu uit de winkel.
Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen welke soort ham je gebruikt, alhoewel er normaliter achterham gebruikt wordt. Datzelfde is ook van toepassing op de soort kaas die je gebruikt. In de winkel wordt vaak kaas gebruikt waar niet veel smaak aan zit, maar al je het helemaal zelf maakt, kun je ook kiezen voor smaakvollere kaassoorten zoals oude of belegen kaas, of Emmentaler of zelfs Parmezaanse kaas.
Bij ons wordt vlees vaak als een soort bijgerecht gegeten, maar cordon bleu leent zich bij uitstek om te serveren met een salade, met patat, of met gebakken aardappelen zoals het vaak in het buitenland gegeten wordt.
Recept Afdrukken
Recept Cordon bleu maken
Instructies
Haal de varkensfiletlapjes tijdig uit de koelkast, zodat deze kunnen opwarmen tot kamertemperatuur.
Strooi op een diep bord voldoende paneermeel.
Snij de varkensfilets voorzichtig half open, zodat deze aan één kant niet doorgesneden wordt. Je kunt dit een beetje vergelijken met het open snijden van een broodje.
Sla de varkensfilet met een vleeshamer platter. Je kunt ook bijvoorbeeld een steelpan gebruiken.
De eieren los kloppen, en bestrijk hiermee de open gesneden binnenkant van het vlees. Je kunt dit doen met een kwastje of met een lepel.
Vul de open gesneden binnenkant met een plak kaas en met een plak ham. Vouw het vlees dicht, en prik er eventueel een cocktailprikker door om het vast te zetten.
Wentel de buitenkant door het ei, en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat beide kanten bedekt zijn met ei en met paneermeel.
Doe dit vervolgens met de andere stukken vlees.
Doe de boter in een koekenpan en verhit deze. Bak het vlees aan beide kanten in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.