Clafoutis Limousin

Clafoutis Limousin
Clafoutis Limousin is een kersengebak dat oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstig is. Je kunt dit gebak eigenlijk ook geen taart noemen, want het heeft meer weg van een dikke pannenkoek. Hoewel dat eigenlijk ook weer niet zo is.

Wat we wel kunnen stellen is dat het een soort dessert is dat overheerlijk is. Hoewel je dit gebak natuurlijk ook gewoon bij de koffie of thee kunt eten. Ook dan is het overheerlijk.

Een groot voordeel is bovendien dat je dit kunt maken met verse kersen, die je dan vanzelfsprekend wel moet ontpitten, maar ook buiten het kersenseizoen gewoon kunt maken met ontpitte kersen uit blik of pot.

Je kunt dus het hele jaar door genieten van deze lekkernij. We gebruiken een taartvorm met een diameter van 24 centimeter.


Recept Afdrukken
Recept Clafoutis Limousin
Maaltijd Gebak, Nagerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Gebak, Nagerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 45 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voor verwarmen op ongeveer 190 graden.
  2. Vet een taartvorm in met wat boter.
  3. Gebruik je kersen uit pot laat deze dan eerst goed uitlekken.
  4. Verdeel de kersen over de bodem van de taartvorm.
  5. Klop in een kom of schaal de melk, de bloem, de eieren, de suiker, en de vanillesuiker. Voeg er ook een klein snufje zout aan toe. Klop het geheel tot een luchtig beslag. Je ziet meteen dat het beslag veel weg heeft van beslag voor pannenkoeken.
  6. Schenk het beslag over de kersen.
  7. Plaats de taartvorm in het midden van de oven, en bak deze lekkernij in ongeveer 45 minuten goudbruin.
  8. Haal de taartvorm daarna uit de oven, en laat deze even 5 minuten afkoelen. Strooi nu de poedersuiker over het gebak.
  9. Snij het aan stukken en serveer meteen. Want warm is het veel lekkerder dan koud.
Notities

Je hoeft overigen niet een taartvorm te gebruiken van 24 centimeter. Je kunt dit gerecht ook maken in kleine taartvormpjes, of bijvoorbeeld in ovenvast glazen of potten.

Daardoor zal iedereen niet alleen door de smaak versteld staan, maar ook door de presentatie.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *