Panini met mozzarella en serranoham

Panini met mozzarella en serranoham
Panini met mozzarella en serranoham is een snel recept bijvoorbeeld voor de lunch, maar ook een recept waarmee je eindeloos kunt variëren.

Het mooie aan dit recept is dan ook da je met een beetje creativiteit je eigen creatie kunt maken, en natuurlijk helemaal op jouw smaak of dat van je gezin aangepast.


Recept Afdrukken
Recept Panini met mozzarella en serranoham
Maaltijd Lunch
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de mozzarella in niet al te dikke plakken.
  2. Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukken.
  3. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem je verse broodjes kun je deze eventueel nog even warm maken door deze een paar minuten in de oven te leggen.
  4. Snij de broodjes open, en beleg de broodjes met de mozzarella en de stukjes gedroogde tomaten.
  5. Leg daar de serranoham bovenop. Eventueel kun je de broodjes nog even wat platter drukken nadat je de bovenkant er weer op hebt gedaan.
  6. Als je een gril hebt of een paninigril, kun je de broodjes even bakken totdat de kaas gesmolten is. Dit is overigens niet echt noodzakelijk want zonder bakken zijn de broodjes ook heerlijk.
Notities

Vanzelfsprekend hoef je geen serranoham te gebruiken, dat toch wel vrij duur is. Je kunt dus ook gerust een goedkopere soort ham nemen.

Ook andere vleeswaren kun je prima gebruiken. Zo kun je letterlijk en figuurlijk alle soorten vleeswaren gebruiken, zoals bijvoorbeeld plakjes salami en ham, maar ook rosbief, fricandeau, en ga zo maar door.

In plaats van mozzarella kun je vanzelfsprekend ook andere zachte kaassoorten gebruiken.

Eventueel kun je de zongedroogde tomaten vervangen door verse tomaten, en je kunt er natuurlijk ook wat kruiden aan toevoegen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *