Panini met mozzarella en serranoham

Panini met mozzarella en serranoham


Panini met mozzarella en serranoham is een snel recept bijvoorbeeld voor de lunch, maar ook een recept waarmee je eindeloos kunt variëren.

Het mooie aan dit recept is dan ook da je met een beetje creativiteit je eigen creatie kunt maken, en natuurlijk helemaal op jouw smaak of dat van je gezin aangepast.

Recept Panini met mozzarella en serranoham

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 424 kcal

Equipment

 • Oven

Ingrediënten
  

 • 4 Afbak pistoletjes Andere afbakbroodjes en zelfs pitabroodjes kunnen vanzelfsprekend ook.
 • Groene Pesto Ook hiermee kun je natuurlijk variëren door rode pesto te gebruiken of zelf pesto te maken van bijvoorbeeld peterselie of bieslook.
 • 1 Bol Mozzarella
 • 4 Zongedroogde tomaten
 • 4 Plakken Serranoham

Instructies
 

 • Snij de mozzarella in niet al te dikke plakken.
 • Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukken.
 • Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem je verse broodjes kun je deze eventueel nog even warm maken door deze een paar minuten in de oven te leggen.
 • Snij de broodjes open, en beleg de broodjes met de mozzarella en de stukjes gedroogde tomaten.
 • Leg daar de serranoham bovenop. Eventueel kun je de broodjes nog even wat platter drukken nadat je de bovenkant er weer op hebt gedaan.
 • Als je een gril hebt of een paninigril, kun je de broodjes even bakken totdat de kaas gesmolten is. Dit is overigens niet echt noodzakelijk want zonder bakken zijn de broodjes ook heerlijk.

Notities

Vanzelfsprekend hoef je geen serranoham te gebruiken, dat toch wel vrij duur is. Je kunt dus ook gerust een goedkopere soort ham nemen.
Ook andere vleeswaren kun je prima gebruiken. Zo kun je letterlijk en figuurlijk alle soorten vleeswaren gebruiken, zoals bijvoorbeeld plakjes salami en ham, maar ook rosbief, fricandeau, en ga zo maar door.
In plaats van mozzarella kun je vanzelfsprekend ook andere zachte kaassoorten gebruiken.
Eventueel kun je de zongedroogde tomaten vervangen door verse tomaten, en je kunt er natuurlijk ook wat kruiden aan toevoegen.
Trefwoord Panini met mozzarella en serranoham

Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over budget koken bezocht hebt. Maar dat heeft waarschijnlijk een reden, en je bent op zoek naar goedkope gerechten. Laat het weten als je dit gevonden hebt, en of je tevreden bent en gevonden hebt wat je zocht. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #BudgetkokenEU of @BudgetkokenEU en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept