Paasbrood

Paasbrood
Paasbrood lijkt natuurlijk veel op de kerststol zoals deze met kerstmis gegeten wordt, maar dat wil niet zeggen dat dit zelf gemaakt brood met Pasen zou misstaan. We maken dit brood overigens zonder spijs of amandelspijs, zoals dat wel met kerstmis gemaakt wordt.

Wat betreft de poedersuiker op de bovenkant van het brood, kun je er vanzelfsprekend voor kiezen om dit weg te laten. Maar het geeft wel wat extra smaak aan het brood.

Het brood is natuurlijk erg lekker bij het paasontbijt, maar je kunt natuurlijk ook een sneetje eten bij de broodmaaltijd. En het is ook lekker bij de koffie.


Recept Afdrukken
Recept Paasbrood
Maaltijd Brood
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Sneden
Ingrediënten
Maaltijd Brood
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Sneden
Ingrediënten
Instructies
  1. Oven voor verwarmen op 175 graden.
  2. Hak eventueel de gekonfijte kers wat kleiner.
  3. Cakemeel boven een grote kom door een zeef doen, samen met het bakpoeder. Daarna een halve theelepel zout toevoegen, en de stukjes gekonfijte kers, de rozijnen, de geraspte citroenschil, en het suiker.
  4. Meng alles goed door elkaar.
  5. Ei los kloppen en in een kuiltje bij het meel doen. Schenk ook de karnemelk in het kuiltje. Kneed het met een mixer of met de handen door elkaar, totdat een stevig en elastisch deeg is ontstaan.
  6. Neem nu het deeg uit de kom en kneed het nog even goed door met de handen, Natuurlijk eerst wel de handen met bloem bestuiven zodat het deeg niet al te erg aan de handen blijft kleven.
  7. Vet een cakevorm met wat boter, en druk daarna het deeg in de cakevorm.
  8. Bak het paasbrood in ongeveer 30 minuten. Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen voordat het uit de vorm gehaald wordt.
  9. Eventueel kun je het brood vanzelfsprekend met poedersuiker bestrooien.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *