Gnocchi carbonara met bonen

Gnocchi carbonara met bonen
Gnocchi carbonara met bonen is een variatie op de veel gegeten pasta carbonara, dat je in verschillende variaties kunt maken. Dat is ook van toepassing op dit recept.

We maken dit recept namelijk met groenten, en daar kun je weer verschillende soorten groenten kiezen om mee te variëren.

Dit recept maken we met verse boontjes of boontjes uit blik, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor tuinbonen, erwten, of bruine bonen. Het is maar net wat je voorhanden hebt of wat je lekker lijkt.


Recept Afdrukken
Recept Gnocchi carbonara met bonen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. In een koekenpan of hapjespan zonder boter of olie de spekblokjes in ongeveer 5 minuten bakken.
  3. Voeg de gnocchi toe en bak deze 4 minuten mee.
  4. Maak de uien schoon en snij deze in halve ringen of blokjes. Maak ook het teentje knoflook schoon en snij het teentje fijn.
  5. Voeg de Italiaanse kruiden toe.Voeg vervolgens de uien, de knoflook en de uitgelekte sperziebonen toe. Laat het geheel nog even een paar minuten op een hoog vuur bakken. Regelmatig roeren.
  6. Vet een ovenschaal met wat boter in, en doe het mengsel in de ovenschaal.
  7. Maak de carbonarasaus volgens de aanwijzing op de verpakking, hetzij met water, hetzij met melk. Giet de saus over het gerecht in de ovenschaal.
  8. Strooi de geraspte kaas oven de ovenschotel, en plaats de ovenschaal in de oven.Bak de gnocchi gedurende 10 a 15 minuten.
Notities

Gnocchi kun je natuurlijk kant en klaar in nagenoeg iedere supermarkt kopen, maar het is ook heel simpel om gnocchi zelf te maken.

Het recept kun je hier vinden.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *