Zelf Gnocchi maken

Zelf Gnocchi maken
Zelf gnocchi maken? Je kunt er diverse heerlijke Italiaanse gerechten mee maken.

Gnocchi is echter voor velen nog steeds een onbekend deel van de Italiaanse keuken, en dat is best wel jammer want je kunt er minstens net zulke lekkere recepten mee maken als met verschillende soorten pasta.

Gnocchi wordt gemaakt van gekookte aardappelen en meel, hoewel er ook een versie bestaat die puur van tarwe gemaakt wordt, maar die wordt bijna niet gebruikt.

Veel supermarkten verkopen tegenwoordig in plastic verpakte gnocchi, waarmee je zelf een gerecht kunt maken. Een veel gehoorde klacht is echter dat deze kant en klare gnocchi vaak na het koken erg plakkerig is.

En daardoor worden de gerechten die je maakt toch iets minder lekker. Zelf gnocchi maken is echter zo ontzettend makkelijk dat je zelf deze Italiaanse lekkernij kunt maken die vaak minder plakkerig is.


Recept Afdrukken
Hoe maak je zelf Gnocchi?
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Passieve Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Passieve Tijd 20 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De aardappelen dun schillen in en ongeveer gelijke stukken snijden.Doe water in een pan en voeg wat zout toe. Breng het water aan de kook en voeg de aardappelen aan het water toe. Kook de aardappelen in ongeveer 25 minuten.Haal de pan van het fornuis en giet de aardappelen af, en doe deze terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de aardappelen 10 minuten uitstomen.
  2. Stamp met een pureestamper de aardappelen fijn, en laat de aardappelen vervolgens zonder deksel op de pan afkoelen.
  3. Splits de eieren in eiwit en eigeel.
  4. Meng bloem, geraspte kaas, theelepel zout, de dooiers van de eieren, en de helft van het eiwit door de gestampte aardappelen.
  5. Bestuif met wat bloem het werkblad en de handen. Doe de aardappelpuree op het werkblad en kneed dit ongeveer 2 minuten met de handen goed door.
  6. Verdeel het deeg in rollen van ongeveer 1,5 centimeter dikte. Leg de rollen zo recht mogelijk op het werkblad en snij hier stukken van 2 centimeter lengte van.Eventueel kun je met bijvoorbeeld een vork nog een leuk motief in de gnocchi maken, maar noodzakelijk is het niet.
  7. De gnocchi is nu klaar om te koken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook invriezen voor later gebruik.De gnocchi is nu klaar om te koken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook invriezen voor later gebruik.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *