Gevulde courgette met kaas en tomaten

Gevulde courgette met kaas en tomaten
Gevulde courgette met kaas en tomaten is een heerlijk recept waarin een zeer gezonde groente wordt gebruikt. Dit gerecht bevat maar 420 Kcal, en de nodige vezels.

De courgette wordt gemaakt in de oven, en daardoor krijgt de groente een heerlijk krokant laagje, terwijl de vulling met kaas en zwarte olijven heerlijk is.

Courgettes zijn overigens in het seizoen goedkoop te kopen in de meeste supermarkten.


Recept Afdrukken
Recept Gevulde courgette met kaas en tomaten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
 1. De oven voorverwarmen op 200 graden.
 2. Serveer je rijst bij de courgette dan is het nu tijd om de rijst alvast te koken.
 3. Ui schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
 4. Snij de zwarte olijven in plakjes.
 5. De courgettes wassen en de uiteinden verwijderen. Halveer de courgettes over de lengte.De zaadlijsten uit de courgettes halen met een lepel of theelepel.
 6. De korstjes van de bruine boterhammen snijden, en de boterhammen verkruimelen. Dit kan bijvoorbeeld in een keukenmachine heel snel en makkelijk gedaan worden.
 7. Prak, mits je geen geraspte kaas gebruikt, de kaas met een vork fijn.
 8. Doe de broodkruimels, de tijm, de plakjes zwarte olijf, de helft van de gesnipperde uien, en de kaas in een schaal. Meng alles goed door elkaar.Breng het mengsel eventueel op smaak met wat peper en een beetje zout.
 9. Vul de uitgeholde halve courgettes met het mengsel, en druk het mengsel iets aan.
 10. Leg wat bakpapier op een bakplaat en leg de courgettes op het bakpapier.Bak de courgettes in ongeveer 30 minuten gaar.
 11. Giet de rijst af, en laat dit uitdampen.
 12. Snij de tomaten in kleine blokjes. Meng de blokjes met de olijfolie, en laat dit op een zacht vuur warm worden. Let op, niet laten bakken.Breng de tomaten nog op smaak met peper en zout.
 13. De rijst verdelen over vier borden, en op ieder bord een halve courgette leggen. Garneer wat blokjes tomaat over de rijst.
Notities

Dit gerecht kun je overigens ook klaar maken met andere groenten. In plaats van de courgettes kun je met deze vullen ook aubergines of paprika's vullen. Wel zul je dan de hoeveelheden voor de vulling misschien wat moeten verhogen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *