Gebakken aardappelen met kruiden

Gebakken aardappelen met kruiden

Gebakken aardappelen met kruiden lijkt zo’n makkelijk gerecht dat immers iedereen snel op tafel kan zetten. Snel op tafel zetten klopt, maar veel mensen hebben toch moeite om goede gebakken aardappels te maken.

Toch kun je met een aantal simpele handgrepen een heerlijk gerecht toveren.

Je kunt dit recept natuurlijk maken met gekookte aardappelen, maar je kunt ook een zak ongeschilde krieltjes kopen. Dat is misschien nog wel lekkerder.

Wil je zelf zoals in dit recept staat de aardappelen eerst koken, dan is dat natuurlijk voordeliger. Je moet dan wel vooraf de aardappelen schillen, en in schijfjes of blokjes snijden. Verder gebruik je het onderstaande recept. Ook hier hoef je dus de aardappelen niet eerst te koken.

Heb je liever geen ongeschilde krieltjes, de schil heeft immers nog altijd wat tegenstand, dan kun je natuurlijk ook geschilde krieltjes nemen.

Recept Afdrukken
Recept Gebakken aardappelen met kruiden
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De krieltjes, zonder dus te schillen, doormidden snijden. Gewone aardappelen kun je voor de smaak wellicht beter wel schillen, hoewel dat niet strikt noodzakelijk is. In dit geval snij je de grote aardappelen in stukken of plakjes.Kook de aardappelen of krieltjes in wat met wat zout in 8 tot 10 minuten.Na het koken giet je de aardappelen of krietjes af en doet ze weer terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het 1 tot 2 minuten uitstomen.
  2. De olie verhitten in een koekenpan. Bak de aardappelen of de krieltjes in 10 minuten. Het vuur middelhoog houden.
  3. Snij de bieslook en de peterselie fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Eventueel kun je deze nog fijner hakken.
  4. Meng de kruiden door de aardappelen, of natuurlijk door de krieltjes. Bak de kruiden nog 1 tot 2 minuten mee.
  5. Eventueel op smaak brengen met een beetje zout.
Notities

Deze gebakken aardappelen met kruiden zijn heerlijk bij een verse salade. Gewoon een salade met sla, maar je kunt ook een verse komkommersalade maken.

Echt lekker wordt dit gerecht als je er een kruidenmayonaise bij maakt.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *