Arepas

Arepas


Arepas zijn broodjes gemaakt van maismeel, en die voornamelijk veel in Zuid-Amerika gebakken en gegeten worden. Eenvoudig klaar te maken, en heerlijk.

Natuurlijk kun je de arepas gewoon zo eten, maar het is eigenlijk de bedoeling om deze te vullen.

Bij deze vulling kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Je kunt daarbij denken aan pitabroodjes, die in Nederland toch ook vaak open gesneden worden en met een mengsel van vlees of groenten en fruit gevuld worden.

Dit is alleen een broodje uit Zuid.Amerika gemaakt van maismeel. En dat maakt het broodje juist zo lekker.

Recept Arepas

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Brood
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 12 Broodjes
calorieën 219 kcal

Equipment

  • Kom

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Pan wat een soort voorgekookt maismeel is. Je kunt dit in diverse supermarkten kopen, of in de plaatselijke Toko.
  • 400 Milliliter Melk
  • 20 Gram Zachte boter
  • Snufje Zout

Instructies
 

  • Meng het voorgekookte maismeel met de melk, het snufje zout, en de boter. Eventueel, als variatie, kun je er ook nog 50 gram geraspte oude kaas doorheen mengen.
  • Meng alles goed door elkaar zodat een stevig deeg ontstaat, en laat het minimaal 10 minuten staan. Nog lekkerder wordt het deeg als je het een paar uur of een nacht in de koelkast laat staan. Vooral als je bijvoorbeeld kaas door het deeg mengt.
  • Vorm van het deeg 12 broodjes. Ongeveer zo groot als een hamburger, maar dan met een dikte van ongeveer 1 centimeter.
  • Bak de broodjes in een koekenpan waarin je een klein klontje boter hebt gedaan, en dan op een niet te hoog en niet te laag vuur. Middelhoog dus.
  • De broodjes 5 minuten bakken aan de ene kant, en 5 minuten aan de andere kant. Op deze manier worden de broodjes heerlijk knapperig en blijft de binnenkant zacht.

Notities

Bij de vulling kun je dus helemaal zelf variëren. Je kunt daarbij denken aan gehakt met kruiden, gebakken blokjes kip, verschillende vissoorten, en natuurlijk in combinatie met allerlei soorten groente en fruit.
Bijvoorbeeld avocado, of gewokte groenten. Je kunt de arepas natuurlijk ook vullen met kaas.
Trefwoord Arepas

Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over budget koken bezocht hebt. Maar dat heeft waarschijnlijk een reden, en je bent op zoek naar goedkope gerechten. Laat het weten als je dit gevonden hebt, en of je tevreden bent en gevonden hebt wat je zocht. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #BudgetkokenEU of @BudgetkokenEU en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept