Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel, de Oostenrijkse lekkernij die velen vanzelfsprekend als een keer in de zomer- of wintervakantie gegeten hebben.

De smaak, is natuurlijk geheel anders dan de schnitzels die je kant en klaar in de supermarkten in Nederland koopt.

Een recept overigens die nagenoeg alle Oostenrijkse vrouwen gewoon thuis regelmatig bereiden.

Want de maaltijden zijn vaak anders, thuis in Oostenrijk. Bijvoorbeeld een schnitzel op een semmel, of met een beetje patat.

Eet je de schnitzel zo, dan vaak en peterselie aardappelen, een schijfje citroen, en marmelade.

Recept Afdrukken
Recept Wienerschnitzel
Een vleugje vakantie thuis.
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Personen
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Personen
Instructies
  1. Met een keukenmachine het oude brood fijn malen.
  2. Je kunt eventueel de schnitzels nog wat dunner slaan, als je thuis een hamer daarvoor hebt. Anders kun je de schnitzel op huishoudfolie leggen, het folie erover vouwen, en met de onderkant van de steelpan platter slaan.
  3. Kalfsschitzel is natuurlijk vak wat duurder, je kun ook een goedkoper stuk vlees gebruiken. Dat moet je dan inderdaad in de vorm van een schnitzel slaan zoals zojuist omschreven.
  4. De schnitzels bestrooien met zout en peper aan beide kanten.
  5. De eieren loskloppen en in een diep bord doen. De broodkruimels in een ander diep bord doen.
  6. Een schnitzel aan beide kanten wentelen in de losgeklopte eieren, dan aan beide kanten door de broodkruimels. Doe dat vervolgens met alle schnitzels.
  7. Dan een koekenpan met olie vullen. Niet een laangje maar zoveel zodat de schnitzels net onder de olie liggen als je deze in de pan doet. Dus niet zo weinig als wij in Nederland zouden doen.
  8. Op een hoog vuur, kijk uit voor spetters in 3 tot 4 minuten bakken. Omdraaien en 3 tot 4 minuten bakken aan de andere kant.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *