Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes doen het altijd goed op de ontbijttafel, maar natuurlijk ook bijvoorbeeld met feestdagen als kerstmis en Pasen.

Toch hoor ik sommigen denken dat dit een erg luxe broodje is, dat ook wel het één en ander zal kosten. En dat is absoluut waar als je deze broodjes kant en klaar bij de bakker of supermarkt wilt kopen.

Als je de kaneelbroodjes zelf wilt maken is dat al een heel ander verhaal, want je hebt eigenlijk maar een klein aantal simpele ingrediënten nodig.


Recept Afdrukken
Recept Kaneelbroodjes
Maaltijd Brood
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Passieve Tijd 40 Minuten
Porties
Broodjes
Maaltijd Brood
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Passieve Tijd 40 Minuten
Porties
Broodjes
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Doe de mix voor witbrood en de boter in een grote kom, en voeg ook het lauwwarme water toe.Kneed het deeg met de handen of met een mixer met deeghaken gedurende een minuut of 5 goed door, totdat een deeg is ontstaan dat mooi soepel is.Dek de kom met deeg met een schone theedoek af, en laat het deeg 15 minuten rijzen. Denk er om dat er geen tocht of koude lucht bij het deeg mag komen. De kamer of keuken moet op kamertemperatuur zijn.
  3. Smelt de 15 gram boter langzaam in een steelpan, en voeg het kaneelpoeder toe. Meng goed met een garde.
  4. Bestuif het werkblad met de bloem en rol het deeg uit tot een vierkante lap van ongeveer 1 centimeter dikte.
  5. Verdeel nu de gesmolten boter over de lap deeg. Bijvoorbeeld met een kwast of mes.Strooi de basterdsuiker over de boter.
  6. Rol de lap deeg op over de gehele lengte, en snij de rol in stukken. Je kunt er tussen de 10 en 12 kaneelbroodjes van snijden.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de broodjes over het bakpapier. Laat de broodjes nog even gedurende 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.Plaats de bakplaat in de oven en bak de broodjes ongeveer 25 minuten.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *