Fudge

Fudge
Fudge is eigenlijk een soort toffee, maar dan een stuk romiger en minder kleverig in de mond. Daarbij kun je vanzelfsprekend de standaard fudge maken, maar ook allerlei variaties.

Je kunt deze lekkernij maken met bijvoorbeeld bananen, omhuld met chocolade, met stukjes aardbei in de blokjes, en ga zo maar door.

Met een beetje creativiteit kun je zo je eigen soort maken.

Let wel, niet iedereen kan deze soort toffee waarderen. Laten we het maar zo zeggen dat het of lekker is, of te machtig. Want dat is deze lekkernij natuurlijk wel. Maar aan de andere kant zijn er veel mensen die niet kunnen ophouden met eten als er een schaaltje met deze romige toffees voor de neus wordt gezet.

Het is in ieder geval een lekkernij die best wel duur is in de winkels, maar met een paar ingrediënten heel simpel zelf te maken is.


Recept Afdrukken
Recept Fudge
Maaltijd Snacks
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Passieve Tijd 90 Minuten
Porties
Blokjes
Ingrediënten
Maaltijd Snacks
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Passieve Tijd 90 Minuten
Porties
Blokjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Vet een bakblik met wat boter in, en bekleed deze met bakpapier. Dit voorkomt doordat de massa vast blijft zitten aan het bakblik.
  2. In een pan de boter, de gecondenseerde melk en de suiker langzaam aan de kook brengen. Laat dit, onder af en toe roeren, op een laag vuur koken.
  3. Laten koken totdat de suiker gesmolten is, en de temperatuur ongeveer 115 graden is. Het beste kun je dit meten met een special thermometer om te koken.
  4. Je kunt het ook zonder thermometer meten. Neem daartoe een klein beetje op een vork of lepel, en laat het in wat ijswater vallen. Als de vorm intact blijft, is het goed, ander zul je zien dat de vorm als het ware verwatert.
  5. Haal de pan van het vuur, en klop het met een garde door, totdat de massa zichtbaar dikker wordt.
  6. Giet vervolgens het mengsel in het bakblik, en laat het afkoelen.
  7. Als het afgekoeld is kun je het met een mes in blokjes snijden.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

4 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *