Duitse Koolrollade

Duitse Koolrollade

Duitse Koolrollade is een soort nationaal gerecht van onze oosterburen, of liever gezegd nationale recepten. Want de koolrollade die we in dit recept maken is slechts één van de vele recepten die er in Duitsland te vinden zijn.

Het is wel een hele verademing om ook eens wat anders dan de standaard Nederlandse recepten met gewone kool te kunnen maken. We bedoelen dan witte kool, savooije kool, spitskool, en dat soort groenten.

Het is nog een lekker gerecht ook, maar het past wel in wat de Duitsers de deftige keuken noemen. Niet dat je dit moet zien als een deftig iets, maar best wel een zwaar gerecht.

Recept Afdrukken
Recept Duitse Koolrollade
Echte huismanskost dus.
Prep Tijd 25 Minuten
Kook Tijd 40 Minuten
Porties
Personen
Prep Tijd 25 Minuten
Kook Tijd 40 Minuten
Porties
Personen
Instructies
 1. Rol voorzichtig, dat is de makkelijkste manier, 4 grote bladeren van de spitskool. Gaat een blad kapot, wegleggen en een nieuw blad van de kool rollen.
 2. Ui schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
 3. Rol nog een blad, of misschien twee, van de kool en snij ook dit in kleine stukjes.
 4. Het gehakt bereiden met twee eieren, de fijngesneden kool, de stukjes ui, peper, zout, paprikapoeder, en een beetje paneermeel.
 5. Goed kneden totdat een mooi mengsel is ontstaan dat niet zou misstaan voor een gehaktbal.
 6. Pak de vier koolbladeren. Als het blad dikke nerven heeft dan kun je dit wegsnijden, maar hoeft absoluut niet. Dit doet de smaak alleen maar goed.
 7. Leg op de bladeren steeds een vierde van het gehaktmengsel. Vorm hier een soort rollade van en pak met het keukentouw de vier bladeren in. Eventueel kun je ook satéprikkers gebruiken.
 8. Je zou nu een mooi ingepakte gehaktrollade moeten hebben.
 9. Doe wat olie in de braadpan, voeg 200 milliliter water toe, het bouillonblokje, en de vier rollades.
 10. Laat dit 40 minuten op een zacht vuur bakken, en draai na 20 minuten de vier rollades om.
 11. Nu kun je het gerecht serveren, bijvoorbeeld met peterselieaardappelen en rode kool.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *