Risotto met Pastinaak

Risotto met Pastinaak
Risotto met Pastinaak is een gerecht dat je kunt maken met behulp van slechts één pan. Een makkelijk te maken gerecht dus, met heerlijke parmaham.

Natuurlijk kun je voor dit gerecht ook een wat minder dure hamsoort gebruiken, hoewel misschien de smaak wat vlakker wordt. Eventueel kun je ook wat blokjes spek toevoegen, puur voor de smaak.


Recept Afdrukken
Recept Risotto met Pastinaak
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 40 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 40 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De pastinaak schillen en de winterpeen schoonmaken. Snij de winterpeen en pastinaak in plakjes of stukjes van ongeveer 1 centimeter.
  2. Haal de blaadjes van de rozemarijn van de steel, en haal ook de blaadjes van de verse tijm van de steel. Doe ditzelfde ook met de bladeren van de oregano.
  3. Snij de kruiden fijn.
  4. Ui schoonmaken en snipperen.
  5. In een grote braadpan de boter laten smelten, en voeg de ui, de tijm, de oregano, en de helft van de rozemarijn toe. Fruit dit mengsel gedurende 1 minuut.
  6. Voeg nu de risottorijst toe en fruit de rijst mee totdat de korrels glazig worden. Dit zal ongeveer 3 minuten duren.
  7. Het geheel afblussen met de wijn. Blijven roeren totdat dit bijna geheel is opgenomen. Voeg nu de bouillon scheut voor scheut toe. Telkens blijven roeren totdat de bouillon is opgenomen en dan pas weer een nieuwe scheut toevoegen.
  8. Ondertussen de winterpeen en de pastinaak in ruim water met zout in ongeveer 6 minuten koken.
  9. Giet af en voeg winterpeen en pastinaak toe aan de risotto. Eventueel kun je de pastinaak en winterpeen vooraf fijn stampen. Laat de risotto nog 4 minuten koken.
  10. Snij de ham in reepjes.Haal de pan van het vuur vuur. Meng de reepjes ham door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

One Comment

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *