Twee-kazen-tagliatelle

Twee-kazen-tagliatelle

Twee-kazen-tagliatelle, en de naam van het gerecht geeft het al een beetje aan, is een simpel te maken gerecht met mozzarella en Parmezaanse kaas.

Voor de Parmezaanse kaas kun je natuurlijk ook de goedkopere variant nemen. Dat heet dan Grana Padano, is echter ongeveer hetzelfde.

We gebruiken verse spinazie, maar uit diepvries kan ook. In dat geval zonder saus of iets dergelijks, en goed laten uitlekken. Zachtjes opwarmen voordat je deze spinazie in het gerecht verwerkt.

Recept Afdrukken
Twee-kazen-tagliatelle
Simpel, snel, maar erg lekker.
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Personen
Ingrediënten
Instructies
  1. De pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. De mozzarella in stukjes snijden.
  3. In de steelpan de gezeefde tomaten verwarmen, en roer dat het kaneelpoeder door.
  4. De stukjes mozzarella toevoegen en al roerende laten smelten totdat alle stukjes gesmolten zijn. Zout naar smaak toevoegen.
  5. In een koekenpan de olie verhitten en handje voor handje de spinazie toevoegen. Als de spinazie geheel is geslonken zout en peper toevoegen.
  6. De pasta mengen met de saus, en verdelen over vier borden. De geraspte kaas erover strooien. Serveer de spinazie apart.
Notities

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *