Recept Pompoentaart met witte kaas
Porties Prep Tijd
4Personen 45Minuten
Kook Tijd
45Minuten
Porties Prep Tijd
4Personen 45Minuten
Kook Tijd
45Minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. De boter in kleinere stukken snijden. Bloem mengen met de boter, het zout en de tijm. Dan 3 eetlepels water toevoegen en het geheel tot een samenhangend deeg kneden. Het deeg in aluminiumfolie verpakken en gedurende 30 minuten in de koelkast leggen.
 2. Ui schoon maken en snipperen.
 3. Verwijderen de zaadlijsten en de pitten uit de pompoen, en schil de pompoen. Het vruchtvlees kan in stukken gesneden worden.
 4. In een koekenpan de olie verhitten en hierin de uien fruiten. Voeg de blokjes pompoen direct toe, en bak het geheel op een hoog vuur totdat de pompoen bruin begint te kleuren.
 5. Tomatenpuree erdoor mengen, en op smaak brengen met peper en zout. Laat het mengsel nog 10 minuten op een zacht vuur stoven.
 6. De oven voor verwarmen op 180 graden.
 7. Bestuif het werkblad met bloem.
 8. Taartvorm invetten met een beetje boter, en twee derde van het deeg op het werkblad uitrollen tot een niet al te dikke lap. De taartvorm met het deeg bekleden.
 9. De uien en pompoenstukken pureren, voeg driekwart van de eieren toe, en twee eetlepels water. Giet het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas over het mengsel.
 10. Bedek de taart met een lap van het resterende deeg, en druk het deeg op de randen goed aan. Bestrijk het deeg met het resterende ei, met behulp van een bakkwast.
 11. Plaats de taart in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 45 minuten.
Notities

Advertentie