Recept Pommes duchesse met linzensalade en witvis
Echt een lekkere maaltijd.
Porties Prep Tijd
4Personen 45Minuten
Kook Tijd
30Minuten
Porties Prep Tijd
4Personen 45Minuten
Kook Tijd
30Minuten
Instructies
  1. De vis haal de avond ervoor uit de vriezer en leg je in de koelkast. Op deze manier kan de vis langzaam ontdooien.
  2. De aardappelen schillen en in stukken snijden. Kook de aardappelen in ruim water met wat zout, totdat de aardappelen goed gaar zijn.
  3. Ondertussen maken we de vis klaar en de linzensalade.
  4. Smeer de vis in een de pesto, en haal de vis dor het paneermeel. Het makkelijkste gaat dit als je het paneermeel in de diep bord doet, en daar de vis aan beide kanten doorheen wentelt.
  5. De linzen goed laten uitlekken. Bak de spekjes uit. Snij de komkommer met schil in stukjes, en snij ook de feta in stukjes. Doe de linzen, de feta, de komkommer, en de blokjes spek in een grote schaal. Voeg de yoghurt kruidendressing toe en meng de salade goed door elkaar.
  6. Ondertussen zijn de aardappelen gaar. Giet deze af en stamp de aardappelen met een pureestamper of met de staafmixer. Voeg boter, eidooiers, peper, en nootmuskaat toe.
  7. Oven voor verwarmen op 190 graden.
  8. Leg bakpapier op het bakblik, en spuit daar met een spuitzak de aardappelpuree op in de vorm van Pommes duchesse. Maak er een mooi toefjes van en het hoeft er echt niet perfect uit te zien. Plaats het bakblik in de oven en bak de Pommes duchesse in ongeveer 15 minuten.
  9. Voor de vis doe je wat olie in een koekenpan. Als de olie heet wordt leg je voorzichtig de vis in de pan.
  10. Bak de vis gedurende 2 minuten, draai de vis om en bak ook gedurende 2 minuten aan de andere kant.
Notities