Recept Chocolade Croissantjes
Porties Prep Tijd
20Broodjes 10Minuten
Kook Tijd
15Minuten
Porties Prep Tijd
20Broodjes 10Minuten
Kook Tijd
15Minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal ruim een half uur voordat je de broodjes wilt gaan bakken, het bladerdeeg uit de diepvriezer, en laat het bladerdeeg ontdooien. De oven voorverwarmen op 200 graden. Bekleed alvast een bakblik met bakpapier.
  2. Haal de vellen bladerdeeg uit het pakje en leg deze op een werkblad. Snij met een scherp mes alle vellen bladerdeeg in 2 gelijken driehoeken.
  3. Maak de pot chocoladepasta open en besmeer alle driehoeken met een niet al te dikke laag chocoladepasta.
  4. Rol de driehoeken op in de vorm van een klein croissantje. Dit doe je het makkelijkste door aan de langere kant van de driehoek het bladerdeeg naar de punt op te rollen. Vouw de uiteinden daarbij iets naar elkaar toe.
  5. Leg de chocolade croissants op het bakblik.
  6. Klop met een vork of met de garde het ei los. Strijk het los geklopte ei met een kwastje over de bovenkant van de broodjes. Tijdens het bakken worden de broodjes mooi goudbruin.
  7. Plaats het bakblik in de oven, en bak de croissantjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Wel regelmatig controleren dat het niet te hard gaat. Als de broodjes klaar zijn kun je deze meteen serveren, maar koud smaken de broodjes ook lekker.
Notities

Eventueel kun je de broodjes voor het serveren nog bestrooien met wat poedersuiker. Daardoor wordt dit gerecht wat zoeter en nog lekkerder.