Recept Arepas
Porties Prep Tijd
12Broodjes 10Minuten
Kook Tijd
10Minuten
Porties Prep Tijd
12Broodjes 10Minuten
Kook Tijd
10Minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Meng het voorgekookte maismeel met de melk, het snufje zout, en de boter. Eventueel, als variatie, kun je er ook nog 50 gram geraspte oude kaas doorheen mengen.
  2. Meng alles goed door elkaar zodat een stevig deeg ontstaat, en laat het minimaal 10 minuten staan. Nog lekkerder wordt het deeg als je het een paar uur of een nacht in de koelkast laat staan. Vooral als je bijvoorbeeld kaas door het deeg mengt.
  3. Vorm van het deeg 12 broodjes. Ongeveer zo groot als een hamburger, maar dan met een dikte van ongeveer 1 centimeter.
  4. Bak de broodjes in een koekenpan waarin je een klein klontje boter hebt gedaan, en dan op een niet te hoog en niet te laag vuur. Middelhoog dus.
  5. De broodjes 5 minuten bakken aan de ene kant, en 5 minuten aan de andere kant. Op deze manier worden de broodjes heerlijk knapperig en blijft de binnenkant zacht.
Notities

Bij de vulling kun je dus helemaal zelf variƫren. Je kunt daarbij denken aan gehakt met kruiden, gebakken blokjes kip, verschillende vissoorten, en natuurlijk in combinatie met allerlei soorten groente en fruit.

Bijvoorbeeld avocado, of gewokte groenten. Je kunt de arepas natuurlijk ook vullen met kaas.